Hangfelvétel utómunka

A szöveges hangfelvételeket, például videók hangját, narrációkat utómunkázom. A felvételt a zajoktól amennyire lehetséges megtisztítom, kompresszálom, a maximális torzításmentes hangerőre (jelszintre) beállítom.

Hangvágás

Videókhoz, eseményekre, fellépésekre vállalom hangfelvételek és zenék összevágását. Táncosként kifejezetten ügyelek a zenei felépítés és integritás megtartására.

Mixek készítése

Tánctanárok, fitness és zumba oktatók számára hosszabb-rövidebb mixeket készítek előre megadott számlistából, a kért tempóra, tempóváltásokra ügyelve.

Nagyjából a 2000-es év óta folyamatosan foglalkozom zene- és hangvágással, mixeléssel. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen folytatott villamosmérnöki tanulmányaim alatt stúdiótechnika és hangtechnika-akusztika irányokba szakosodtam, így azóta komoly háttértudást is szereztem ezeken a területeken. Zenei szerkesztője és műsorvezetője és vágója voltam egy zenei témájú rádióműsornak az egyetemi évek alatt a Rádió Pozitív online rádióban, a Budavári Schönherz Stúdió berkeiben. Különböző eseményekre számos fellépő és szalagvató táncos zenét vágtam már össze, és ma is rendszeresen készítek mixeket. A vágásnál kifejezetten ügyelek a minőség, a mixelésnél pedig a ritmus, a szinkron és a zenei struktúra megtartására, az átmenetek zökkenőmentességére és természeteségére. Ennek megvalósításában nagy segítségemre van, hogy gyermekkorom óta táncolok, s mellette négy éven át tanultam zenét, ebből kettőt jazz-dob tanszakon. A lentebb szereplő videó képi vágása mellett a koreográfia-zene vágása is az én kezem munkája.