A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem villamosmérnöki szakának stúdió- és hangtechnikával foglalkozó szakirányain szereztem M.Sc. diplomát 2012-ben. Felvételkészítéssel és videóvágással 2008-ban kezdtem foglalkozni a Budavári Schönherz Stúdió berkeiben, nem sokkal miután elvégeztem a stúdió opertőri tanfolyamát. Később vágói tanfolyamon is részt vettem, és egy teljes éven át felelős voltam a videókészítési folyamatért, melyet sok ponton fejlesztettem és dokumentáltam. A stúdióban töltött négy év alatt több mint 40 videó és 16 élő adás elkészítésében vettem részt operatőrként, szerkesztőként, riporterként, de legtöbbször vágóként. Különös kedvencemmé vált a táncos-zenés klipvágás.

Videóvágás

Meglévő nyersanyagokból előzetes megtekintés után megbeszélt hosszúságú és tartalmú videó összevágását vállalom. Ez lehet zenés klip, interjúkat tartalmazó kisfilm vagy egyéb videó.

20121204_parkettklub_rocknroll_lq
Videó: Parkett Klub Rock & Roll Party a Pedrofon együttessel Parkett Klub Rock & Roll Party a Pedrofon együttessel

Táncos klipvágás

Örömmel vágok táncos-zenés klipeket különböző eseményekről. Táncosként ügyelek a mozdulatok zenére illeszkedésére, a videó és a zene összhangjára, a képi ritmusra. Négy éves zenei, ebből két éves dobos tanulmányaim szintén segítségemre vannak ebben.

Táncos videó készítése

Szívesen készítek videókat táncos pároknak improvizált táncukról. Ezeknél a felvételeknél ügyelek a helyszín, a háttér és a felvételi szögek megfelelő megválasztására, hogy az eredmény a lehető legjobban mutasson. Igény esetén körbejárom a párt, és úgy készítem el a felvételt.