A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem villamosmérnöki szakának stúdió- és hangtechnikával foglalkozó szakirányain szereztem M.Sc. diplomát 2012-ben. Felvételkészítéssel és videóvágással 2008-ban kezdtem foglalkozni a Budavári Schönherz Stúdió berkeiben, nem sokkal miután elvégeztem a stúdió opertőri tanfolyamát. Később vágói tanfolyamon is részt vettem, és egy teljes éven át felelős voltam a videókészítési folyamatért, melyet sok ponton fejlesztettem és dokumentáltam. Az stúdió falai között töltött négy év alatt több mint 40 videó és 16 élő adás elkészülésében részt vettem operatőrként, szerkesztőként, riporterként, de főként vágóként.

A táncos-zenés klipvágás különös kedvencemmé vált, mivel gyermekkorom óta lételemem a zene, a ritmus és a tánc. 2006 óta táncolok rendszeresen, 2010 óta szervezek táncos rendezvényeket, és tanultam két évet jazz-dobolni. Így, amikor klipeket vágok, akkor nagyon ügyelek a videó és a zene összhangjára, a képi ritmusra. Alább található két ilyen videó.

A klipkészítés mellett szoktam készíteni páros videókat táncosoknak mprovizációs táncokról. Ezeknél ügyelek a helyszín, a háttér és a felvételi szögek megfelelő megválasztására, hogy az eredmény a lehető legjobban mutasson. A két alsó videó a példa erre. Igény esetén stabilizátorral körbejárom a párt, és úgy készítem el a felvételt.

20121204_parkettklub_rocknroll_lq
Videó: Parkett Klub Rock & Roll Party a Pedrofon együttessel Parkett Klub Rock & Roll Party a Pedrofon együttessel
Close Menu